POLETNE DELAVNICE 2024

Že 14. leto z vami

Termini

» 1.7. - 5.7.
» 8.7. - 12.7.
» 15.7. - 19.7.
» 22.7. - 26.7.
» 26.8. - 30.8.

Starost udeležencev

» 6 – 12 let

Število udeležencev

» Sprejeli bomo do 30 udeležencev. Otroke bomo sprejemali po kronološkem vrstnem redu prijav.

» Cena na udeleženca je 130 evrov

Velja 20% popust na drugega in vsakega naslednjega družinskega člana.

Prijave

Prijave so možne preko spletnega obrazca. Prijava je sprejeta, ko je plačana akontacija v višini 50 evrov po prejetem predračunu s strani kluba.

KADER

Jana Vernig

Jana Vernig - vodja programa

Univ. dipl. ekonomist, trenerka odbojke in odbojke na mivki, dolgoletna kapetanka državne reprezentance, s polno torbo medalj in pokalov iz državnega prvenstva Slovenije, Španije in Francije. Pobudnica novih programov za otroke in ustanoviteljica poletnih delavnic. Sicer pa ljubiteljica dobre knjige in zelenega čaja.

Jaka Pavlin

Jaka Pavlin

Medijski tehnik, trener odbojke, odbojkarski sodnik, bivši slovenski reprezentant in dobitnik Krkine nagrade za športni talent leta. Ker je izpit za avto še v teku, ga v mestu lahko vsak dan vidimo na kolesu s torbo polno odbojkarskih žog.

Hana Turk

Hana Turk

Zaključuje zadnji letnik srednje vzgojiteljske šole, kjer bo pridobila poklic vzgojiteljica predšolskih otrok. Je bivša odbojkarica, ki se z otroci ukvarja, že od kar se spomni. Dobre volje ji nikoli ne primanjkuje, v piratski ladji pa vedno zmaguje. Rada bere, še rajši pa bere na plaži ob morju.

Eva Ilovar

Študentka fizioterapije, bivša odbojkarica, ki je vedno nasmejana in polna energije. Poje vse kar je sladko, zato pa je tak cukrček. Zelo rada preživlja čas s prijatelji, pri srcu pa so ji tudi otroci, s katerimi najraje na naši peščeni plaži gradi gradove.

Jasmina Fink

Jasmina Fink

Profesorica razrednega pouka, ki poučuje otroke na domu. Svoj prosti čas preživlja v naravi, kondicijo vzdržuje z različnimi športnimi aktivnostmi, najraje s tekom. Zadnja leta je tudi strastna vrtičkarica, saj zagovarja svežo in ekološko pridelano hrano. Uživa v družbi otrok, najraje pod krošnjo dreves.

Program

Športni teden

Med 6.30 in 8.00 uro se bomo zbirali na peščenih igriščih na Loki - pri naši hiški Čira Čara in dan začeli z divjimi in malo manj divjimi igrami na mivki.

Sledila bo malica, ki bo letos vključevala tudi lokalne izdelke okoliških ponudnikov.

Otroci se bodo v petih dneh srečali s številnimi športnimi vsebinami, med drugim tudi z odbojko na mivki, tenisom, atletiko, kegljanjem, spuščanju po toboganih in akrobatiko na trampolinih.

Ko bo sonce najvišje na nebu, bomo v senci dreves ustvarjali iz naravnih materialov, gradili bivake v gozdu, se učili preživetja v naravi in ob pripovedovanju pravljic počivali na odejah.

Za kosilo bo poskrbelo gostišče Loka - Kuhla. Otroci bodo odhajali domov med 14.00 in 16.00 uro.

Novo


Obiskali bomo Fly park trampolin Dolenjc.

Z avtobusom se bomo odpeljali v Terme Dolenjske Toplice, kjer bomo dan preživeli na toboganih in v bazenih.

Dnevnik delavnic

Ponedeljek

Drugi teden športnih delavnic je v teku. Tokrat še bolj športen kot po navadi. Začeli smo ga z najlepšim športom na svetu (vsaj tako pravi velika Jana), odbojko na mivki. Ogreli smo naše bose noge ter se učili zgornje in spodnje podaje. Na eni strani tehnični odboji, na drugi strani veliko iger in že je ura odbila 10.30, ko je bil čas za malico. Vitamini in hidrati, to je to kar smo potrebovali za nadaljevanje našega športnega dne. Med glodanjem breskve smo opazili, da se nam bližata dva velikana, eden skoraj do neba visok Martin in drugi za malenkost nižji Nejc. Visokorasli in preklast Martin je trener košarke, ki bo z nami cel teden. Učil nas bo košarke, nogometa, kegljanja, tenisa in še kaj. Obljubil je, da športna ne bo premalo, se pa že vnaprej opravičuje, če ga bo slučajno preveč. Nejc Zemljak je bil pa naš poseben gost. Naš najboljši odbojkar na mivki vseh časov se je mudil v Novem mestu in nam pokazal, kako bomo igrali odbojko, ko bomo veliki. Nad našimi odboji je bil navdušen, da sploh ne govorimo o pogumu. Namreč upali smo si sprejemati njegove ubijalske servise. Po pravici povedano nismo nobenega servisa sprejeli, smo pa stali na igrišču kot najpogumnejši bojevniki. Jani mali je šlo od ponosa kar na jok. Dober glas se širi v deveto vas. In ker je Nejc prepotoval svet od Havajev do Nove Zelandije in še trikrat naokrog, bo kmalu cel svet vedel, kdo smo neustrašni otroci s TPV Volley delavnic. Sledilo je umivanje v Krki, kjer je je Klemen štrbunknil v vodo, tako da ga po novem kličemo plavalec. Tapkanje sem ter tja, met na koš in čas je bil za kosilo na Loki. Kot po navadi smo za solato izbrali sadni sladoled in kot po navadi, so se prijazni kuharji s tem strinjali. S polnimi trebuhi smo se posedli v senco pred našo hiško Čira Čara in naš dan nadaljevali z družabnimi igrami. Veseli novih obrazov in novih prijateljev smo se odpravili domov. Jutri je nov dan in se že veselimo novih dogodivščin.

Torek

Danes ponoči je nosil dedek Mraz in prinesel komplet za bounce ball. Takoj so bile pripombe, da dedek Mraz ne obstaja, ne nosi daril poleti in zakaj bi prinesel darilo samo Jani in tako naprej. Razkrili smo skrivnost, da resnično ni bil dedek Mraz, ampak je bila akcija v Hoferju. Nič za to. Važno, da smo nabijali bounce ball do onemoglosti in se vmes večkrat skregali, kdo bo zmagal. Velika Jana je opazovala naše zamahe in že komaj čaka jutri, ko bomo vadili napadalni udarec pri odbojki na mivki. Danes je bil napovedan dež, ki se je več kot očitno zlil ponoči, zato smo imeli na urniku kegljanje. Sonce je grelo, da so nas pekli podplati, vendar smo kljub temu odšli na kegljišče. Imeli smo tekmo proti tenisačem. Kdo je zmagal, ne bomo povedali. Smo pa končno nastopili enotno, namreč sovražnik je bil zunanji, in metali krogle, kot bi bile iz stiropora. Kosilo njam, njam. Danes smo resnično pokurili kalorije za 3 dni in smo potrebovali pošten obrok. Siesto smo imeli na blazinah pod senčniki, kjer smo se šli našo najljubšo družabno igro volkodlaka. Jana mala je pometla teraso in nas napodila domov. Pred sabo imamo še tri dni in dovolj časa, da si lahko vse povemo, kar nam danes ni uspelo.

Sreda

Mivka je bila mrzla, zato nas je Jana velika segrela do te mere, da so mimoidoči prišli pogledat, zakaj se kadi. Samo para je, nič skrbeti! V zgornjem in spodnjem odboju smo že pravi mojstri. Na novo smo se naučili ali ponovili spodnji servis. Še malo in pripravljeni bomo na svetovno prvenstvo. Ko smo zaključevali s treningom, smo že od daleč videli visoko pojavo. Naš Martin! Tako smo se ga razveselili, da smo mu spesnili pesem. Martin pobalin, ni nič fin, ker se je za zajtrk najedel malin. Noge umit in na malico. Klemen danes ni plaval. Mogoče se opogumi spet jutri. Športanje smo nadaljevali na igriščih za tenis. S teniškimi loparji nas je sprejel Jiri, ki mu po slovensko rečemo Jure. Pim, pam, pom. Sploh ne vemo, kateri šport nam najbolj leži. Če nas občutek ne vara, smo v vsem najboljši. Po treningu tenisa smo bili tako lačni, da smo si zaželeli poln krožnik zelenjave. Srčno smo upali, da nam bodo kuharji napekli veliko pomfrija. Siesta v senčki, družabne igre, še malo odbojke in čas je bil za domov. Obljubljamo, da gremo danes zgodaj spat. Spočiti se moramo za jutri, ker imamo svetovno TPV volley prvenstvo v atletiki.

Četrtek

Začelo se je pravo poletje. Oskrbniki so nam sfrezali igrišča in dobili smo pravo mestno plažo, ki je s chill out poletno glasbo dajala vzdušje, da smo na Mykonosu. Vadili smo napadalni udarec in spodnji servis in se med tekmo v vročem krompirju skoraj nismo skregali. Po Nikovi izjavi, da se bo boril za zmago, čeprav se ne počuti najboljše, je Jana velika tako ploskala, da je imela čisto rdeče roke. Temu se reče športno srce! Malčki na sosednjem igrišču so v mivko risali križce in krožce ter se šli skrivalnice z zaprtimi očmi. Danes so bile za malico energijske ploščice, namreč na programu je bilo TPV Volley svetovno prvenstvo v atletiki in potrebovali smo energijo. Martin pobalin nas je vodil na stadion, tako da smo mimogrede (z veliko pripombami) opravili tudi pohod. Na stadionu nas je čakalo presenečenje, Pero Mišica, ki ga je od navdušenja, da se bomo pomerili v njegovem športu, skoraj razneslo. Tekmovali smo v petih disciplinah, skok v daljino, šprint, tek na dolge proge, met žogice in sedenje v senci. Zadnja disciplina ni štela v skupni seštevek peteroboja. To nas je razjezilo, saj nam je šlo res dobro. Jana mala je bila neizprosna. Ležanje na tleh ni šport in pika. Vsi četvero bojci smo bili nagrajeni z diplomo, vsi tisti, ki nismo vložili kviska pa bomo jutri dobili darilo. Na Loki nas je obiskala zobna miška. Izabela se bo vrnila domov z zobkom manj. Hamburger s pomfrijem in sladoled. Življenje je lepo. Nik je povedal, da ni pričakoval, da mu bo teden športa všeč. Trenerji so bili začudeni, kako je lahko sploh pomislil, da mu teden športa ne bi bil všeč! Šport je zakon! Življenje brez športa je kot življenje brez zraka. Martin je kimal s tako ihto, da bi mu kmalu odtrgalo glavo. Počitek v senci je bil danes več kot dobrodošel. Počutili smo se nekoliko nostalgično, namreč jutri je naš zadnji dan skupaj. Martin, Jana in Jana so rekli, da bodo imeli pripravljen škaf, kamor bodo tekle njihove solze. Če se bomo hoteli pridružiti, nam bodo dovolili.

Petek

Pa smo ga dočakali, veseli petek! Veselo je bilo že zjutraj, ko smo se zbrali s kolesi in skiroji ter delali častne kroge po Loki. Nadaljevali smo z odbojko. Tehniko nam je uspelo izpiliti do te mere, da bomo mirno lahko igrali tekmo proti staršem na počitnicah in jih tudi nabrisali. Za malico smo imeli čokoladno vanilijev rogljiček, tako da smo zadovoljili okuse vseh prisotnih. Podali smo se na Maldive. Jona in Ajda sta s svojim potopisom dali odlično idejo, kam bi se trenerji odpravili na oddih po zaključenih delavnicah. Ura je odbila 10.00 in vrnili smo se nazaj v resničnost. Zajahali smo kolesa in skiroje ter sicer z nekaj padci, a brez poškodb prišli do našega prizorišča pump tracka. Imeli smo tekmovanje v dirkanju s skirojem in kolesom. Jani mali je šlo spet na jok, ko je videla, kako nesebično smo si posojali naša prevozna sredstva. To je to! Mi smo ekipa in le skupaj lahko zmagamo. Super zmagovalca sta bila Klemen in Ajda. Ker je Ajda že malo prej odjadrala na počitnice, je njeno nagrado, dvojni sladoled, pojedla drugo uvrščena Julija. V peti dneh smo opravili 10 športnih disciplin, tako da bomo na počitnicah pravi mišičnjaki.

Utrinki z delavnic

Foto: Tjaša Škedelj in Kristjan Bartolj

Podporniki

Poletne delavnice sofinancira MO Novo mesto.

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR