FESTIVAL ODBOJKE NA MIVKI

V sodelovanju z Evropsko odbojkarsko zvezo in Odbojkarsko zvezo Slovenijo smo izvedli Festival odbojke na mivki, ki je trajal od 13.6. do 19.6. V Novo mesto je pripotoval danski FIVB trener Michael Tsimisiris, ki je vodil treninge odbojke na mivki mlajših kategorij z namenom dvigniti nivo znanja in usposobljenosti trenerskega kadra. Na festivalu so se nam priključile hrvaške igralke iz OK Benkovci s katerimi smo skupaj trenirali in odigrali tudi turnir, ki je bil prijateljskega značaja. Festival odbojke na mivki smo zaključili s super dogodkom v nedeljo, 19.6., ko smo za udeležence pripravili športni in kreativni program, katerega namen je bil promocija odbojke na mivki med mladimi in promocija športa kot orodja za socializacijo in zdrav življenjski slog.

Dogodek je bil brezplačen, udeležilo se ga je 80 otrok/mladih, za katere smo pripravili 7 različnih aktivnosti. Igrali so odbojko na mivki, se spoznali s sedečo odbojko - šport invalidov, se naučili plesne koreografije, risali s cvičkom in ustvarjali veternice iz odpadlega materiala. Poleg odbojkarskih aktivnosti smo povabili k sodelovanju lokalne ustvarjalke z željo povečati prepoznavnost lokalnih kreativcev in ekološko ozaveščenost pri mladih.

Zvečer je sledil turnir zvezd, ki so ga odigrale slovenske mlade reprezentantke: Zoja Kalan, Anja Puckmeister, Tija Šketa Rozman in Lara Jelen. Otroci so ob lokalnih dobrotah in spremljavi DJ a spremljali vrhunski nastop reprezentantk. Z odlično igro so igralke navdušile udeležence, ki so se po končanem turnirju tudi sami priključili igralkam na igrišču in z njimi odbijali še pozno v večer. Sledila je podelitev medalj, ki so jih dobili vsi udeleženci. Po turnirju smo izvedli še predstavitveno konferenco novega evropskega projekta, ki ga izvajamo v klubu, projekt Tigers.

» 13.6. - 19.6. usposabljanje trenerjev pod mentorstvom Michaela Tsimisirisa
» 13.6. turnir z OK Benkovac
» 19.6. predstavitev prostovoljstva v športu
» 19.6. predstavitev projekta TIGRS
» 19.6. Festival odbojke na mivki in turnir zvezd:

  • odbojka na mivki
  • sedeča odbojka na mivki
  • risanje s cvičkom
  • izdelovanje vetrnic iz odpadlega materiala
  • plesna koreografija
  • degustacija lokalnih dobrot
  • delavnica Kid action - Cyberbulling (varno na spletu)

Pri izvedbi nas je podprla Mestna občina Novo mesto.

PODPORNIKI

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR