ODBOJKA NA MIVKI

Festival odbojke na mivki 2023

Lepo zagoreli smo zaključili letošnji festival odbojke na mivki.

Letos smo bili priča še pestrejšemu programu kot v preteklih letih. Skupaj je bilo vključenih 150 igralcev in igralk odbojke na mivki, ki so trenirali in se družili pod budnim očesom 12 trenerjev in trenerk.

Program

Turnir v odbojki na mivki za mlajše od 15 let

v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije in Evropsko odbojkarsko zvezo

Dogodek sodi v okvir aktivnosti CEV School Volleyball Project »Play Volleyball, Grow with it«

V Soboto, 8.7.2023, je med 9.00 in 13.00 uro potekal turnir v odbojki na mivki za mlade, za katere smo pripravili športni in rekreativni program. Dogodek je bil namenjen igralcem in igralkam, ki že trenirajo v klubih in ravno tako mladim, ki še niso imeli priložnosti za igranje odbojke na mivki. Namen dogodka je bil promocija odbojke na mivki med mladimi in promocija športnih vsebin kot orodja za socializacijo in zdrav življenjski slog.

Glavna aktivnost je bil turnir v odbojki na mivki za fante in dekleta, obrobne dejavnosti pa učenje pravilnega zgornjega in spodnjega odboja s klubskimi trenerji, poligon na mivki in ustvarjanje verige prijateljstva. Vsak udeleženec je lahko našel svoje mesto in užival v sončnem dopoldnevu na novomeški plaži.

Skupno število udeležencev je bilo 70 mladih starih med 7 in 15 let.

Mednarodni Beach Camp Loka 23

3.7. - 8.7. 2023

Po vzoru mednarodnih kampov smo prvič v Novem mestu izvedli Beach Camp Loka. Mladi talentirani odbojkarji in odbojkarice so imeli možnost napredovanja pod taktirko mednarodnega strokovnjaka Michaela Tsimisirisa. Organiziranih je bilo 7 tehnično zahtevnih treningov  s povratnimi informacijami certificiranih trenerjev FIVB, konec tedna sta sledila 2 turnirja z bogatimi nagradami za zmagovalce in video analiza s trenerjem FIVB Michaelom Tsimisirisom. Ker se je Beach Camp Loka izkazal z vidika igralk, igralcev, trenerjev in organizatorja kot uspešnica, ga bomo ponovno izvedli v letu 2024.

Junaki plaže

Junaki plaže že tradicionalno razveseljujejo otroke v Mestni občini Novo mesto. Odbojka z vodnimi žogicami, hitrostni poligon bosih nog in igra kapitan so le nekatere zabavne aktivnosti, ki smo jih izvedli na peščenih igriščih na Loki in razmigali otroke v vročih poletnih dneh.

Poletne delavnice za najmlajše

Delavnice za otroke starosti od 6 do 12 let izvajamo na peščenih igriščih na Loki.  Z željo, da pričaramo čim lepše počitnice tistim otrokom, ki preživljajo počitnice doma ter jim približati odbojko na mivki.

Treningi odbojke na mivki za Super mame

Z letošnjim poletjem smo uvedli treninge odbojke na mivki za Super mame, z željo vključitve “odbojkarskih mam” v trenažni proces primeren njihovim sposobnostim in v družbeno dogajanje preko športa. Namreč ravno ženske z otroki so zaradi težje organizacije dela in skrbi za otroke ter posledično pomanjkanja prostega časa večkrat izključene iz družabnih aktivnosti.

PARTNERJI

Skyball Beach Volley, Danska

Michael Tsimisiris - trener FIVB

skyballbv-academy.com

Mestna občina Novo mesto

generalni sponzor prenove igrišč

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR