100 DEKLET NA PRAVI POTI

DELAVNICE

CIRKOKROG

delavnica št. 1
četrtek, 6.2.2019

Za naše najmlajše smo izvedli cirkuško delavnico z združenjem Cirkokrog, skupino cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvijajo cirkus kot medij dela z ljudmi. Otroci so se lahko poskusili v cirkuških veščinah, od žongliranja, do spretnosti z rutkami, vrtenju krožnika in ostalih cirkuških veščinah.

PLESNA DELAVNICA

delavnica št. 2
petek, 5.4.2019

Za naše mlajše kategorije bomo izvedli trening presenečenja. Zavrteli se bomo s plesnimi koraki s plesno šolo Tančula. Plesna šola obratuje že 25 let. Sprva kot plesna šola Urška. Danes pa se imenuje Plesna šola Tančula. Vodita jo izkušena plesalca, plesna učitelja in mednarodna sodnika Mateja Mazovec Janičijevič in Boris Janičijevič. Naučila nas bosta kratko "moderno" koreografijo in nas vpeljala v svet plesa.

TEHNIKE SPROŠČANJA V ŠPORTU

delavnici št. 3 in 4

Za boljše rezultate se športniki poslužujejo različnih metod. Poleg telesne, tehnične in taktične priprave, ki so ključne za doseganje rezultatov, je tu še psihološka priprava, ki športniku pomaga naučeno znanje prenesti v tekmovalno situacijo. Vsaka tekma predstavlja stres za športnika in pomembno je, da se znamo na stres pripraviti ter se po tekmi in treningu ustrezno regenerirati in spočiti. V sklopu psihološke priprave športniki trenirajo različne psihološke lastnosti (koncentracija, motivacija, samozavest, obvladovanje stresa, …), kar jim pomaga pri realizaciji naučenega na tekmi. Ključno področje psihološke priprave, namenjeno obvladovanju predtekmovalne anksioznosti oz. treme, predstavljajo različne tehnike sproščanja (dihalne tehnike in progresivna mišična relaksacija). Športna psihologinja, doc. dr. Tjaša Dimec Časar, bo v sklopu dveh delavnic našim igralkam predstavila osnovne tehnike sproščanja, ki so še posebej primerne za športnike.

DELAVNICA SOMATIKE S PROF. ANDREJEM TURKOM

delavnici št. 5 in 6

Andrej je so-ustanovitelj sistema Natural Body Balance, ki nudi najbolj učinkovite rešitve (gibalna terapija, manualna terapija, gibalno-terapevtske skupinske in individualne vadbe) za ljudi z gibalnimi težavami oziroma bolečinami, ki jih povzročajo poškodbe, stres in/ali telesno neravnovesje. Vaje somatike so ravno tako primerne za športnike kot preventiva pri poškodbah.

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR