100 DEKLET NA PRAVI POTI

Več kot 20 let izvajamo v okviru kluba projekt 100 deklet na pravi poti. Z različnimi vsebinami kot so medgeneracijsko povezovanje preko športa, socializacija preko športa, fair play v športu, predavanja o pomenu zdravega načina življenja, pasti dopinga in približevanjem aktualnih tem kot so mednarodna mobilnost in prostovoljstvo, opolnomočenje deklet, na drugi strani pa ustvarjalne delavnice v povezavi kulinariko, želimo s celostnim pristopom omogočiti mladim dekletom, da odrastejo v uspešne, elegantne, zdrave, pozitivne in dobre osebe s pozitivno samopodobo.

1. Mednarodni turnir v odbojki za mini odbojkarice v Šempetru

Turnir je prijateljskega značaja, kjer se deklice prvič srečajo s tekmovanjem v odbojki. Turnirja se udeleži preko 200 deklic iz Slovenije in okoliških držav. Vse tekme potekajo v duhu fairplaya. Številni gledalci so priča lepi odbojki, mladi igralci pa nagrajeni z bučnim navijanjem občinstva.

2. Telovadba z Alenko Košir - medgeneracijsko povezovanje preko športa.

Izkušena trenerka Alenka bo vodila mlade odbojkarice in njihove mame skozi športno vadbo, ki je njeno avtorsko delo VIIT = "Vodeni Interdisciplinarni Intenzivni Trening". V današnjem tempu življenja večkrat zmanjka časa za pristne družinske odnose. Namen delavnice je utrditev odnosa mame in hčerke preko kvalitetno vodene športne vadbe.

3. Kegljanje na Kegljišču Vodnjak

4. Plezanje v balvanskem plezalnem centru Frikšn

5. Smučarski dan v Višarjah

6. Smučarsko popoldne na Gačah

7. Girls move the world - Krepitev vloge deklet v družbi

Zaradi vedno večjega števila nasilnih konfliktov po svetu in žal tudi v Sloveniji, je treba bolj kot kadarkoli prej zaščititi in opolnomočiti dekleta. Gre za delavnico vključevanje načela enakosti spolov in gradnjo pozitivne samopodobe. Delavnico bo vodila terapevtka Alenka Trifković

8. Pasti dopinga - EU projekt SADE

Zdravja in športnega uspeha se ne da kupiti v lekarni ali trgovini s prehranskimi dopolnili. Ključ do športnega uspeha in dobrega zdravja je kakovosten trening, počitek in redna ter raznovrstna vadba. Delavnica sodi v okvir EU projekta SADE, katerega partner je tudi TPV Volley - ozaveščanje o dopingu med mladimi. Vodila jo bo Jana Vernig

9. Pečemo zlate medenjake - 2 delavnici

V ponos nam je, da imamo v naših vrstah kuharsko mojstrico Tjašo, ki je prejemnica priznanja za najboljši slovenski medenjak v kategoriji klasičnih medenjakov. Medenjak se imenuje Dr. Fig, ker je polnjen z mletimi figami, oblit s čokolado in posut z zlatimi lističi. Skupaj s Tjašo bomo spekli medenjake in jih ob "čajčkanju" tudi pojedli.

10. Prostovoljstvo v športu

Prostovoljstvo ima velik pomen za društvo, ker izboljšuje kakovost življenja v širšem pomenu besede, brani interese posameznikov in skupin. Je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. TPV Volley združuje prostovoljce, ki s svojim zavzetim delom omogočajo rast in razvoj kluba.

11. Povezovanje mladih preko športa

Ukvarjanje s športom med mladimi na evropski ravni pada. Predvsem je zaznati upad med dekleti. Z željo, da motiviramo dekleta, da je šport lahko odlično orodje za druženje in kakovostno preživljanje prostega časa, bomo organizirali sklop športnih delavnic namenjenih krepitev vezi med mladimi. Gre za prijetno druženje preko športa.

Projekt sofinancira MO Novo mesto.

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR