MALA ŠOLA ŠPORTA

Glavni motiv Male šole športa je: VSI ŠPORTI NA ENEM MESTU.

Gre za inovativen projekt kluba, kjer poleg športnih aktivnosti vključujemo tudi brain gym in NTC metodo. Glavni namen je, da otroci razvijajo motorične sposobnosti, koordinacijo in kondicijo ter spoznavajo različne športe preko sodobnih konceptov.

Mala šola športa je namenjena otrokom starosti 4 do 10 let. Otroci so razdeljeni v 3 skupine glede na starost in sposobnosti. V vseh starostnih kategorijah upoštevamo smernice in strokovna priporočila Olimpijskega komiteja in Inštituta za šport, ki pri mladih daje na prvo mesto raznolikost športnih vsebin, ki temeljijo na igri. Časa za specializacijo in tekmovalnost je dovolj kasneje.

SKUPINE

Trenerji kluba smo skupaj staknili glave in spisali nove programe za otroke od 4 -10 let, ker želimo, da bi bila telovadnica otrokov srečen kraj, kjer bi si krepili zdrav duh in telo, zabavali sebe in ostale, uživali v vajah, ki smo jih pripravili in ob tem postajali ponosni in samozavestni mladi športniki.

Skupina 4-6 let

Otroci bodo skozi celo leto postopno spoznavali osnovne prvine različnih športnih zvrsti, naučili se bodo osnovnih gibalnih konceptov in pridobivali zaupanje v svoje gibalne sposobnosti. Poudarek bo na športnih igrah, ki pri otrocih spodbujajo zavedanje lastnega telesa in jih seznanja s pomenom sodelovanja ter upoštevanja različnosti.

Skupina 6-8 let

Otroci se bodo preko celega leta spoznali z vrsto različnih športov in gibanj. Vadba bo potekala enkrat tedensko, 1 krat mesečno bomo imeli trening presenečenja in za zaključek šolskega leta olimpijado. Organiziran bomo imeli pohod na Gorjance, kjer bodo pogumni otroci lahko tudi prespali.

Skupina 8-10 let

Otroci bodo nadgrajevali svoje znanje in spretnosti preko različnih športov. Vključeni bodo elementi Fun Balla in mini odbojke. Jeseni bomo imeli spoznavni tabor na Gospodični, udeležili se bomo tekme Evropskega prvenstva v Ljubljani, pozimi se bomo preizkusili v zimskih športih, aprila se bom pomerili na Rudolfovem turnirju, maja se bomo preselili na mivko in šli na športno ekskurzijo v tujino. Leto bomo zaključili z olimpijado. Ker imamo radi presenečenja in vemo, da jih imajo otroci še raje, bomo večkrat letno organizirali treninge presenečenja.

TRENERJI

Jana Vernig

Univ. dipl. ekonomist, trenerka odbojke in odbojke na mivki, dolgoletna kapetanka državne reprezentance, s polno torbo medalj in pokalov iz državnega prvenstva Slovenije, Španije in Francije. Pobudnica novih programov za otroke, ker ima tudi sama 3 otroke in se zaveda, da so športni programi vedno lahko še boljši.

Jana Može

Učiteljica razrednega pouka, bivša atletinja, vodja poletnih delavnic, animatorka na rojstnih dnevih, varuška otrok (vseh starosti, vrst in oblik), aktivna prostovoljka, ki najraje svoj prosti čas preživlja s prijatelji in otroci. Zgovorna in sladkosneda, ki obožuje čokoladno torto in zeleni čaj.

Dubravko Mikac

Univ. dipl. politolog, državni prvak v kick boxingu, vaditelj košarke, športni navdušenec in entuziast, kateremu največja želja je, da bi imel svojo telovadnico v kateri bi živel in spal. Šport je zanj strast in kisik. Z lahkoto se odpove čevapčičem, sladkarijam in kavi, medtem, ko brez športa zanj življenja ni.

Tina Bukovec

Novinka v klubu, dolgoletna igralka odbojke, trenerka odbojke, specialistka za delo s predšolskimi otroci v športu, novopečena mamica z izjemnim čutom do otrok.

PRIJAVNICA

Izpolnite spodnjo prijavnico za vpis v malo šolo športa. Polja označena z zvezdico so obvezna.

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR