MALA ŠOLA ŠPORTA

Gre za inovativen projekt kluba, kjer poleg športnih aktivnosti vključujemo tudi brain gym in NTC metodo. Glavni namen je, da otroci razvijajo motorične sposobnosti, koordinacijo in kondicijo ter spoznavajo različne športe preko sodobnih konceptov.

Mala šola športa je namenjena otrokom starosti od 6 do 10 let. Otroci so razdeljeni v 2 skupini glede na starost in sposobnosti. V vseh starostnih kategorijah upoštevamo smernice in strokovna priporočila Olimpijskega komiteja in Inštituta za šport, ki pri mladih daje na prvo mesto raznolikost športnih vsebin, ki temeljijo na igri. Časa za specializacijo in tekmovalnost je dovolj kasneje.

Trenerji kluba smo skupaj staknili glave in spisali nove programe za otroke od 6 do 10 let, ker želimo, da bi bila telovadnica otrokov srečen kraj, kjer bi si krepili zdrav duh in telo, zabavali sebe in ostale, uživali v vajah, ki smo jih pripravili in ob tem postajali ponosni in samozavestni mladi športniki.

SKUPINE

2022 / 2023

Skupina 5 - 7 let

Mala šola športa

Vsi športi na enem mestu. Otroci se bodo srečali z različnimi športnimi disciplinami. Po tedenskih sklopih bomo izvajali tečaj odbojke na mivki, tečaj rolanja in smučanja, ure tenisa, plavalne urice, košarko, nogomet, atletiko, gimnastiko in še kaj se bo našlo. Naše treninge bodo občasno obiskali profesionalni ali polprofesionalni športniki.V vadbo so vključeni elementi mednarodnega programa Motor Skill Learning.

Urnik vadbe:

Ponedeljek, 16.00 – 17.00 OŠ Grm - mala telovadnica
Sreda, 16.00 – 17.00 OŠ Bršljin

Trenerki: Tjaša Stanković in Hana Turk

Cena: 30 evrov/mesečno

Skupina 8 - 10 let

Mini odbojka

Učili se bomo osnov odbojke in odbojke na mivki. V program so vključeni elementi Fun Ball, Smash Volley in Start 2 volley. Popestrili jih bomo s treningi presenečenja in odbojkarskimi izleti doma in v tujini.

Urnik vadbe:

Ponedeljek, 17.00 – 18.00 OŠ Grm - mala telovadnica
Sreda, 16.00 – 17.00 OŠ Bršljin

Trenerki: Tjaša Stanković in Hana Turk

Cena: 30 evrov/mesečno

TRENERJI

Jana Vernig

Jana Vernig

Univ. dipl. ekonomist, trenerka odbojke in odbojke na mivki, dolgoletna kapetanka državne reprezentance, s polno torbo medalj in pokalov iz državnega prvenstva Slovenije, Španije in Francije. Pobudnica novih programov za otroke, ker ima tudi sama 3 otroke in se zaveda, da so športni programi vedno lahko še boljši.

Tjaša Stankovič

Tjaša Stankovič

Učiteljica smučanja, ki je mladost preživela na belih strminah, sicer pa slovenistka, turistična vodička, api terapevtka in maserka. Dneve najraje preživlja športno. Dišijo ji hribi in kolo, za vikend pa rada odvesla v Kostanjevico, kjer jo na supu spremlja psička Droppie. Občasno je (zelo) sladkosneda, zato ne preseneča, da je dobitnica nagrade za najboljši slovenski medenjak.

Utrinki z male šole športa

Foto: Boštjan Vidrajz

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR