MALA ŠOLA ŠPORTA

Gre za inovativen projekt kluba, kjer poleg športnih aktivnosti vključujemo tudi brain gym in NTC metodo. Glavni namen je, da otroci razvijajo motorične sposobnosti, koordinacijo in kondicijo ter spoznavajo različne športe preko sodobnih konceptov.

Mala šola športa je namenjena otrokom starosti od 6 do 12 let. Otroci so razdeljeni v 3 skupine glede na starost in sposobnosti. V vseh starostnih kategorijah upoštevamo smernice in strokovna priporočila Olimpijskega komiteja in Inštituta za šport, ki pri mladih daje na prvo mesto raznolikost športnih vsebin, ki temeljijo na igri. Časa za specializacijo in tekmovalnost je dovolj kasneje.

Trenerji kluba smo skupaj staknili glave in spisali nove programe za otroke od 6 do 12 let, ker želimo, da bi bila telovadnica otrokov srečen kraj, kjer bi si krepili zdrav duh in telo, zabavali sebe in ostale, uživali v vajah, ki smo jih pripravili in ob tem postajali ponosni in samozavestni mladi športniki.

SKUPINE

2021 / 2022

Skupini 6-7 let in 8-9 let

Mala šola športa

Vsi športi na enem mestu. Otroci se bodo srečali z različnimi športnimi disciplinami. Po tedenskih sklopih bomo izvajali tečaj odbojke na mivki, tečaj rolanja in smučanja, ure tenisa, plavalne urice, košarko, nogomet, atletiko, gimnastiko in še kaj se bo našlo. Naše treninge bodo občasno obiskali profesionalni ali polprofesionalni športniki.V vadbo so vključeni elementi mednarodnega programa Motor Skill Learning.

Urnik vadbe:

Skupina 6-7 let
Ponedeljek, 16.00 – 17.00 OŠ Grm - mala telovadnica

Skupina 8-9 let
Ponedeljek, 17.00 – 18.00 OŠ Grm - mala telovadnica
Sreda, 17.30 - 18.30 OŠ Drska - mala telovadnica

Trener: Tjaša Stankovič

Cena: 20 evrov/mesečno

Skupina 10-12 (13) let

Mini odbojka

Učili se bomo osnov odbojke in odbojke na mivki. V program so vključeni elementi Fun Ball, Smash Volley in Start 2 volley. Popestrili jih bomo s treningi presenečenja in odbojkarskimi izleti doma in v tujini.

Urnik vadbe:

Ponedeljek, 18.00 – 19.00 OŠ Grm - mala telovadnica
Četrtek, 16.30 – 18.00 OŠ Drska

Trener: Jana Vernig

Cena: 20 evrov/mesečno

TRENERJI

Jana Vernig

Jana Vernig

Univ. dipl. ekonomist, trenerka odbojke in odbojke na mivki, dolgoletna kapetanka državne reprezentance, s polno torbo medalj in pokalov iz državnega prvenstva Slovenije, Španije in Francije. Pobudnica novih programov za otroke, ker ima tudi sama 3 otroke in se zaveda, da so športni programi vedno lahko še boljši.

Jana Može

Jana Može

Učiteljica razrednega pouka, bivša atletinja, vodja poletnih delavnic, animatorka na rojstnih dnevih, varuška otrok (vseh starosti, vrst in oblik), aktivna prostovoljka, ki najraje svoj prosti čas preživlja s prijatelji in otroci. Zgovorna in sladkosneda, ki obožuje čokoladno torto in zeleni čaj.

Tjaša Stankovič

Tjaša Stankovič

Učiteljica smučanja, ki je mladost preživela na belih strminah, sicer pa slovenistka, turistična vodička, api terapevtka in maserka. Dneve najraje preživlja športno. Dišijo ji hribi in kolo, za vikend pa rada odvesla v Kostanjevico, kjer jo na supu spremlja psička Droppie. Občasno je (zelo) sladkosneda, zato ne preseneča, da je dobitnica nagrade za najboljši slovenski medenjak.

Utrinki iz male šole športa

Foto: Boštjan Vidrajz

PRIJAVNICA

Kliknite na gumb in izpolnite prijavnico za vpis v malo šolo športa. Polja označena z zvezdico so obvezna.

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR