TPV Volley se predstavi na kongresu športa v Barceloni

TPV Volley Novo mesto smo neprofitna organizacija, ki spodbuja volontersko delo. Vodstvo kluba, igralke kluba in ravno tako starši se kot prostovoljci vključujejo pri pomoči organizacije tekem, programov in projektov, ki se jih izvaja znotraj kluba. S skupnimi močmi smo izvedli že vrsto aktivnosti, letos Rudolfov turnir, ki se ga je udeležilo preko 300 otrok, mednarodni turnir v odbojki na mivki MEVZA, kjer smo gostili najvišje rangirane evropske mlade igralce, Olimpijske igre namenjene predšolskim otrokom v vrtcu Pedenjped in še bi se našlo v bogati zgodovini kluba.

V Novem mestu učinkovito deluje DRPD (društvo za razvijanje prostega dela), ki preko mednarodnih razpisov povezuje mednarodne organizacije med sabo.  Kot primer dobre prakse, ki deluje v športu in ima inovativne pristope pri športni vadbi ter poleg tega neselektivno vključuje otroke v svoje programe, smo bili vabljeni kot zaupanja vreden partner k evropskemu projektu PLAY. Projekt je financiran s strani Evropske Unije pod programom Erasmus+ Sport. Triletno sodelovanje s partnerji s Finske, Italije, Španije, Velike Britanije in Slovenije bomo zaključili meseca oktobra, z mednarodno konferenco športa v Barceloni. V sklopu dogodka bomo imeli predavanje, kjer bomo predstavili metodologijo dela. Naša mnenja so enotna, da je šport orodje za krepitev zdravja, orodje za vključevanje in povezovanje otrok, za kar bi morali imeti vsi otroci enake možnosti za vključitev. Obstaja pozitivna korelacija med ukvarjanjem s športom in učnim uspehom v šoli, zato bi se moralo otroke s slabim učnim uspehom spodbujati k športu.

Primer inovativnega pristopa je program Mala šola športa, kjer poleg športnih aktivnosti vključujemo tudi brain gym in NTC metodo. Glavni namen je, da otroci razvijajo motorične sposobnosti, koordinacijo in kondicijo ter spoznavajo različne športe preko sodobnih konceptov pri tem pa vključujemo vidik socializacije, različnosti in povezovanja.

S subvencijami Mestne občine Novo mesto in finančnimi vložki naših sponzorjev omogočamo brezplačne krožke odbojke na osnovnih šolah MO Novo mesto, subvencionirane vadnine za vse člane kluba in brezplačno vadbo za otroke iz finančno ogroženih družin. Smo pozitven zgled športne organizacije v Novem mestu in ponosni, da bomo meseca oktobra kot primer dobre prakse predstavljali naše barve na evropski konferenci športa v Barceloni.

22. 9. 2019

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR