Predstavitev knjige Sprehod skozi čas 

Kronika novomeške ženske odbojke
Bojan Vernig

Kronika prinaša zgodovinski pregled odbojke od njenih samih začetkov leta 1895, pa vse do današnjih dni. Opisani so prelomni trenutki v zgodovini odbojke, ki so botrovali k temu, da se je ta športna panoga začela pojavljati in razvijati v Evropi in je, sicer z manjšo zakasnitvijo, postavila tudi temelje odbojke v Sloveniji in v Novem mestu. Posamezna poglavja so zasnovana kronološko, ki jih avtor razvrsti v različna obdobja, niza vzpone in padce, se spominja igralk in trenerjev, ki so s svojim udejstvovanjem pripomogli k večji prepoznavnosti tega športa ter se dotakne tudi borbe za pridobitev primernega statusa ženski odbojki na reprezentančnem nivoju v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Posebna odlika knjige je uporaba arhivov, fotografij in dokumentov, ki so bili zakopani v Zgodovinskem arhivu, knjižnicah ali osebnih arhivih in prinašajo številna odkritja in zanimivosti, ki postavljajo začetek ženske odbojke, z uradnimi tekmovanji, v Novem mestu v leto 1931. V knjigi so zbrane fotografije, članki in zgodbe igralk, ki so krojile zgodovino odbojke in soustvarjale izjemne rezultate na državni in mednarodni ravni. Gre za celovito ponazoritev razvoja ženske odbojke v Novem mestu, obogateno z zgodovino odbojke in anekdotami "iz prve roke".

Na prireditvi bomo gostili zanimive goste, ki so vplivali na razvoj odbojke v Novem mestu in Sloveniji.

TPV Volley Novo mesto organizira v torek, 23. junija 2020, ob 19. uri, v Gostišču Loka v Novem mestu, predstavitev knjige Sprehod skozi čas avtorja Bojana Verniga.

Veseli bomo vašega obiska in vas, zaradi lažje organizacije dogodka prosimo, da nam svojo udeležbo potrdite do petka, 19. junija na elektronski naslov: info@tpv-volley.com 

Lep pozdrav,
TPV Volley Novo mesto

Bojan Vernig, avtor knjige

IMATE VPRAŠANJE?

Pišite nam!

GOR